Veszélyes fák kivágása és ápolása!

veszélyes fa kivágásaVeszélyes fák kivágása alpin technikával vagy Kosaras autóval esetenként a kettővel együtt.

A fák ültetése során az emberek hajlamosak figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a növény egyszer majd eléri végleges formáját és esetenként akkor már kényelmetlenné illetve veszélyessé is válik a jelenléte. A fa természetes öregedése szintén veszélyessé tehet egy fát; száraz ágak zuhanhatnak a mélybe stb. Ekkortól beszélünk veszélyes fa titulusról. A tulajdonos és a szakembernek együttes döntése határozza meg, hogy metszés, kivágás, vagy korona alakítás lesz a végleges megoldás. A műveletek bármelyikét alkalmazni veszélyes fa esetében, rendkívül nagy odafigyelést és szaktudást igényel.

Veszélyes fa vágás szolgáltatásai:

  • helyén álló fa; kivágás, metszés, fiatalítás
  • veszélyes fa; teljes kivágás lebontásos technológiával, metszés
  • díszfák, parkfák, gyümölcsfák; gondozás, metszés, növényvédelem
  • ágdarálás, ágaprítás; növényi hulladék teljes aprítása

A veszélyes fa kivágásának vagy ápolásának eszközei.

Alapvető eszközök a megfelelő biztonsági munkaruházat bakancs, kabát és bukósisak.
Az alpin technikának nélkülözhetetlen eszközei a magyar szabványoknak megfelelő alpinista eszközök, mint például: a teljes mell hevederzet, karabínerek, kötelek, mászó és ereszkedő gépek, zuhanás gátlók stb.

A fa vágás ápolás eszközei a daraboló és vágó eszközök mint pl.: könnyű egykezes láncfűrész, nehéz kétkezes láncfűrész, kézi fűrész, fejszék és balták, metszőollók, vontatott diesel daráló, szállító eszközök.

Veszélyes fák kivágása Favágás alpin technikával Veszélyes fa vágása

Elszállítás és feldolgozás.

A lemetszett vagy kivágott növényi részeket a lehetőségekhez képest újra hasznosítani kell. A haszontalannak tűnő ágakat ledaráljuk, amely így komposztnak vagy talajtakarónak használható. A vastagabb részek közvetlenül alkalmazhatóak tüzelésre. Így szinte maradéktalanul felhasználható a növény minden egyes része.

A növényi melléktermék elszállítása minden esetben a munka kvalitásától függ és éppen ezért többféle variáció is szóba jöhet. (konténer, kisteherautó, nagy teherautó)

Kosaras autó használata abban az estben indokolt, ha biztonság ezt megkívánja ill. ha a megrendelő így szeretné a munkát elvégeztetni.

Növényi hulladék darálása, aprítékolása.

Cégünk vállalja még növényi melléktermék bérdarálását, aprítékolását maximum 15cm átmérőig.

Telefon: +36-20/935-9238 • E-mail: kkert@csabdinet.hu